Kategorier
Flytt

Så går en flyttstädning på Värmdö till

Planerar ni att själva städa ur bostaden vid flytten? En flyttstädning på Värmdö måste ske på rätt sätt och uppfylla särskilda krav. Här är några tips.

En flyttstädning är betydligt mer omfattande än en vanlig veckostädning eller storstädning. För att tydliggöra vad som krävs har fastighetsbranschen också satt upp särskilda regler som man bör följa. Hela bostaden samt eventuell uteplats, balkong samt förråd måste städas. Taket och väggarna ska dammas och finns det fläckar ska dessa tvättas bort. 

Det är viktigt att inte glömma bort att damma lister och att dammsuga bakom elementen. Vidare ska alla skåp, lådor och garderober noga rengöras. Särskilt viktig är städningen i kök och badrum. Det måste även städas under badkaret och bakom kyl, frys och spis. Det ingår även att göra rent golvbrunnen och vattenlåset på alla kranar.

Boka flyttstädning med garanti

Vet man inte hur en flyttstädning går till eller inte har den tid som krävs kanske man ska fundera på att i stället överlåta städningen till en professionell städfirma. Med hjälp av rut-avdraget kan man få flyttstädning till väldigt bra pris. Hur mycket det kostar beror på bostadens storlek. Är den riktigt smutsig och kräver specialstäd kostar det extra.

Ta in offerter från några olika städföretag och jämför priser. Men glöm inte att fråga vad som exakt ingår i en flyttstäd på Värmdö. Vissa företag dammar endast av tak och väggar, vilket innebär att man då själv måste torka bort fläckar och spill. Viktigt är också att det städföretag man väljer erbjuder städgaranti och städar om bostaden vid eventuell anmärkning.