Kategorier
Säkerhet

Säkerhetsdörrar Stockholm – vanliga frågor

Funderar du på säkerhetsdörrar i Stockholm och om huruvida detta är en bra investering att ta? I den här texten tänkte vi gå igenom lite kring säkerhetsdörrar, vad man ska tänka på, vilka alternativ som finns – samt ge lite tips, råd och allmän information. Detta gör vi genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande:

Varför är säkerhetsdörrar i Stockholm en populär lösning?

Det finns många olika faktorer som talar till varför fler och fler investerar i säkerhetsdörrar i Stockholm. Kokar man ner det hela så handlar det ofta emellertid om ett skäl: de förhindrar risken för inbrott. Inbrott är något som hela tiden ökar. Minskar gör däremot lösningen.

Få inbrott klaras upp som en följd av att det handlar om ett lågprioriterat brott och det innebär att man som privatperson, företag, BRF eller fastighetsägare kan investera i säkerhetsdörrar i Stockholm och skydda sig själv och sin egendom. Man försvårar helt enkelt för tjuven som varken kan forcera eller dyrka upp dörren. En säkerhetsdörr ger dessutom ofta en lägre försäkringspremie.

Är säkerhetsdörrar verkligen snygga?

Ja, det är ett vanligt missförstånd att säkerhetsdörrar skulle vara fula och påminna om bankvalv. Tvärtom: insidan är tillverkad av galvaniserat stål – men över den sitter också en profil i trä. Vilket trä, vilken färg och vilken stil är något du själv kan välja och exempelvis matcha din nya dörr mot din villa – eller mot den arkitektoniska stil som finns i fastigheten.

Ska jag själv montera min säkerhetsdörr?

Rekommendationen är att du tar professionell hjälp med installationen av säkerhetsdörren du investerat i. Ofta kan återförsäljaren hjälpa dig med detta och baka in installationen i priset. Det är viktigt att allt sker på ett korrekt sätt och att dörren ger den säkerhet som du eftersträvar.

Vilka andra fördelar finns med säkerhetsdörrar i Stockholm?

Dels så ger de ett bra skydd mot brand och rök. Skulle det börja brinna i en fastighet så köper säkerhetsdörrar viktiga minuter för räddningstjänsten att rädda liv. Utöver detta så stänger säkerhetsdörrar i Stockholm också ute både lukter och höga ljud. Det gör att exempelvis en BRF kan investera i säkerhetsdörrar och erbjuda de boende i fastigheten en skönare inomhusmiljö och en ökad säkerhet. Dessutom så handlar det om energieffektiva lösningar som minskar draget och som låter värmen stanna kvar inne i lägenheten.