Kategorier
Säkerhet

Låssmed för installation av lås i Stockholm

Orden “låssmed i Stockholm” får tanken att gå till att låsa sig ute. Men ibland behöver man bara installera ett nytt lås eller installera ett för första gången.

Det lilla huset på gården hade renoverats och användas för barn och barnbarn när de kom på besök. Det skulle bli helt perfekt och tillåta att familjen träffades oftare och att barnbarnen tillbringade tid på landet. Huset hade gått från att vara en liten stuga utan el, vatten och toalett till ett hem med badrum och kök. Det var inte stort, men allt fanns.

De hade plötsligt insett det och förstått att det hänglås de hade på dörren inte på långa vägar skulle hålla inbrottstjuvar ute. Därför kontaktade frun i huset en låssmed i Stockholm och frågade om denne kunde komma och installera ett lås. Nej, de hade inte låst sig ute, blev svaret på hans första fråga. De behövde ett nytt lås på ett hus. Han lovade att komma förbi samma eftermiddag.

Låssmed gjorde boendet tryggare

Som han lovat kom låssmeden från Stockholm samma eftermiddag. Att sätta in låset tog inte lång tid och de kunde inte fatta att de inte gjort det tidigare. Nu skulle deras barn med familjer känna sig säkrare. Inte bara kunde de låta alla saker vara kvar utan att oroas när de skulle i väg på något. Nu kunde de även låsa inifrån vilket kändes betydligt tryggare.

Innan låssmeden hade fått lämna dem hade han även tagit en titt på husets ytterdörr. De ville gärna byta lås där med när han hade tid. De hade ett gammalt lås men ville nu ha ett nytt som inte kunde låsas upp inifrån. Det låter konstigt med ett sådant. Men de fungerar bra när tjuvar som tagit sig in genom fönster inte kan ta sig ut genom ytterdörren.

För mer information och tips besök: lassmedstockholm.nu