Kategorier
Golv

Golvslipning i Stockholm – nytt liv åt golv

Om du upptäcker ett slitet parkettgolv under en heltäckningsmatta, har du gjort ett fynd. Anlita en erfaren hantverkare som utför golvslipning i Stockholm.

Det kan låta som en skröna, men ibland överträffar verkligheten dikten. I slutet av 1960-talet började parkettgolv anses gammalmodiga. Istället blev det modernt att lägga heltäckningsmattor över sådana golv. Visst var de sköna att gå på, men tåligheten var inte alltid den bästa. Och i ärlighetens namn var de heller inte särskilt hygieniska.

Idag har parkettgolv fått en renässans. Fiskbensparkett som har hundra år på nacken, kan i många fall slipas om. Märken av vassa stilettklackar och av skor med grus under sulor försvinner som av ett trollslag när golvsliparen gjort sitt arbete.

Golvslipning i Stockholm – ett specialarbete

Familjen har köpt en villa som byggts i början av 1900-talet, men villan genomgick en större renovering efter femtio år. I vardagsrummet ligger en heltäckningsmatta, vars glansperiod är över sedan länge. När ni lyfter på mattan upptäcker ni till er förtjusning ett slitet men ändå vackert parkettgolv i fiskbensmönster. Går golvet att renovera och slipa, tänker ni.

Den specialist på golvslipning i Stockholm som ni kontaktar kommer med ett glatt besked. De märken som finns i parketten kan slipas bort. Några stavar är spruckna men de kan ersättas med nytillverkade. Trösklar till vardagsrummet är slitna men de kan golvsliparen byta samtidigt som han sätter in nya golvlister. Slipmaskinen förs varsamt över stavarna så att de inte skadas. När golvet är slipat blir det ytbehandlat med hårdvax.

Hitta mer om golvslipning på denna sida: https://parkettspecialisten.se/